Styrelsen

Nedan får du möta de studenter som sitter i styrelsen och lära känna dem lite bättre. Sidan kommer att uppdateras allt eftersom. Vi ser fram emot ett roligt verksamhetsår!

Hanif Rajabi - Ordförande (VT17-HT17)
Hanif

 

 

Joakim Lundin - Vice ordförande (VT17-HT17)
Joakim

 

 

 

Gustav Ahlgren - Samordnare (VT17-HT17)

17759914_10208923846589441_7303134559603858367_n

 

 

 

Hannes Gosch - Samordnare (VT17-HT17)

13394032_10206912836118812_6297879987070116921_n

 

 

 

Pernilla Bergvad - Samordnare (VT17-HT17)

1044472_10200816140542346_1037765319_n

 

 

 

Sara Mars - Samordnare (VT17-HT17)

10245443_10154706789041632_2515553323054143655_n

 

 

 

 

Lär känna ordförande och vice ordförande!

Hanif

Ordförande, Hanif Rajabi

22 år
Läser på termin 5 på juristprogrammet
Uppväxt i Borås

Vad betyder mångfald för dig?
När jag tänker på mångfald tänker jag på att ingen i ett visst sammanhang uteslutits på diskriminerande grunder och att den relevanta kompetensen har varit den enda betydande faktorn!

Vad fick dig att välja juristprogrammet?
När jag började gymnasiet bestämde jag mig för att bli försvarsadvokat och för att bli det måste man studera juridik. Nu är jag dock inte lika säker på om det blir just försvarsadvokat, men någon typ av jurist!

Vad är svårt med juristprogrammet?
Det svåraste med juristprogrammet är att juridik är så stort och därför får man ibland stå ut med ämnen som man helt saknar intresse för.

Vad är det som får dig att stanna kvar och fortsätta juristprogrammet?
Jag stannar kvar därför att jag har bestämt mig för att detta är den väg jag vill gå.

Vad inspireras du av?
Jag inspireras av folk som är effektiva och får saker gjort. Ett exempel på en sådan person är Harvey Specter från tv-serien ”Suits”!

Om du hade en superkraft, vad skulle det vara och varför?
Jag är en simpel man, allt jag begär är ett fotografiskt minne. Inte för att det är en superkraft direkt men det hade underlättat min tid här på juristprogrammet ganska mycket.

Hur vill du bli ihågkommen?
Hm, hur vill jag bli ihågkommen? Kanske som ett NJA-fall på juristlinjen. Eller som en bra medmänniska!

 

 

JoakimVice ordförande Joakim Lundin
27 år
Läser termin 5 på juristprogrammet
Uppväxt i Göteborg

Vad betyder mångfald för dig?
Mångfald för mig innebär en rik variation av olika människor vilka kommer från många varierande bakgrunder. Alla har olika erfarenheter och kvalifikationer som sammantaget bidrar till ett mycket bättre resultat.

Vad fick dig att välja juristprogrammet?
Jag har varit aktiv inom ishockeyn under hela mitt liv, men var det något ”vanligt” jobb som jag skulle kunna tänka mig har det alltid varit jurist. Det var anledningen till att jag efter flera år med ishockey efter gymnasiet valde att söka in till juristprogrammet. Att vara jurist är ett varierande arbete där jag har uppfattningen om att det aldrig blir monotont, där man ställs inför problemlösning samtidigt som man hela tiden interagerar med andra människor, vilket sammantaget gör det till något som jag anser passar mig bra.

Vad är svårt med juristprogrammet?
Jag tycker mycket kan vara svårt med juristprogrammet. Det ställs höga krav på en samtidigt som det är väldigt stimulerande att hela tiden lära sig nya saker som faktiskt intresserar en. Men om jag ska välja ut något speciellt så skulle jag nog säga att jag tycker det kan vara svårt att hålla fokus enbart på sig själv och sina egna studier. Det är lätt att man dras med i andras höga förväntningar på sig själva och att man glömmer bort sig själv. Det är ingen hemlighet att det är relativt mycket prat om betygen på juristprogrammet, och det är samtidigt en myt att man måste få toppbetyg för att få ett bra jobb. Så att ibland påminna sig själv om varför man gör det här och att man ska göra det för sig själv, det är viktigt men samtidigt kan det vara svårt.

Vad är det som får dig att stanna kvar och fortsätta juristprogrammet?
Det här är min drömutbildning! Det är en så otroligt bred utbildning så även fast man kanske inte är säker på exakt vad man vill arbeta med i framtiden så kommer det alltid att ordna sig, så länge man har ett intresse av juridiken i stort. Dessutom är juridiken någonting som man kommer ha stor nytta av i framtiden, inte bara inom arbetslivet, utan även inom privatlivet.

Vad inspireras du av?
Engagerade människor! Det kan röra sig om allt från när våra föreläsare på programmet står och föreläser till när Marcus Oscarsson står och pratar politik i TV4:s nyhetsmorgon. Det finns givetvis fler saker, men bara för att nämna en.

 Om du hade en superkraft, vad skulle det vara och varför?
Fotografiskt minne. Jag vet inte om det räknas som en superkraft, men det hade varit otroligt coolt! Dessutom hade jag kunnat briljera i rättssalen framöver.

Hur vill du bli ihågkommen?
Som en omtänksam person som alltid ställer upp för mina vänner. Någon som man kan lita på helt enkelt. En person som kan få folk att le och skratta, och som aldrig dömer boken efter omslaget.